Ganesti
Comuna Găneşti – (în maghiară Vámosgálfalva, în germană Gallendorf) satul Găneşti se află la 5 km distanţă de municipiul Târnăveni, fiind aşezat în valea pârâului Bedea, pe ambele maluri ale râului Târnava Mică. Având o suprafaţă administrativă de 5.790 ha, cu 3511 de locuitori, are 3 gradiniţe şi 4 şcoli. Din comuna Găneşti fac parte următoarele sate: Găneşti, Păucişoara, Seuca şi Sub Pădure.
Situată în centrul Transilvaniei, valea Tîrnavei-Mici a fost martora multor evenimente de importanţă naţională, numele localităţii se leagă de trei evenimente majore de importanţă culturală, istorică şi religioasă. Două evenimente se leagă de revoluţia maghiară de la 1848. În data de 17 ianuarie 1849 armata maghiară condusă de generalul Bem reuşeşte prima victorie la Găneşti împotriva armatelor habsburgice, tot în decursul anului 1849 cel mai mare poet maghiar Petőfisándor trece prin Găneşti în drumul său spre secuime. În 1638 localitatea Găneşti este locul unei premiere religioase, pentru prima dată în toată Transilvania, aici se constituie primul presbiteriu.
Principala ocupaţie a locuitorilor este agricultura. Zona Găneşti – Seuca este o importantă zonă viticolă, vinurile obţinute aici sunt larg cunoscute şi apreciate. „Casa Vinului” din Seuca este un punct de reală atracţie atât pentru degustători profesionişti cât şi pentru amatori care vor să cunoască virtuţile viticole ale Târnavelor mai ales la „Festivalul vinului” organizat anual în luna septembrie
website: http://www.primariaganesti.ro/