Asociatia GAL Podisul Tarnavelor
  • Phone: 0722-510.178; 0730.654.173

Comuna Bogata – (în trecut Bogata de Mureş; în maghiară Marosbogát) – este situată pe râului Mureş şi pe linia ferată Târgu-MureşLuduşRăzboieni. Localitatea Bogata se află aşezată pe malul drept al râului Mureş, înconjurată de un meandru al acestuia pe trei părţi, la 3 km (cale ferată) şi 7 km (şosea) de oraşul Luduş şi la 38 km (cale ferată) şi 42 km (şosea) de municipiul Târgu-Mureş. Are în componenţă două sate: Bogata (reşedinţă) şi Ranta. Are o suprafaţă de 3052 ha, cu 1945 de locuitori, 3 gradiniţe şi 3 şcoli.

Încă din epoca bronzului, zona satului Bogata a fost un teritoriu locuit. Aici s-au descoperit multe vestigii aparţinând culturii Coţofeni. Pe locul numit “Dealul Morţii” a fost un castru roman, care păzea cursul mijlociu al Mureşului.

Îndeletnicirile locuitorilor sunt agricultura (cultivarea terenului) şi creşterea animalelor. Fiind o comună la marginea râului indeletnicirea principală şi atracţia pentru vizitarea acestei zone se datorează pescuitul, precum şi comercializarea acestuia aduce profit comunei.

website: http://www.ghidulprimariilor.ro/business.php/PRIMARIA-BOGATA/73805/