Asociatia GAL Podisul Tarnavelor
  • Phone: 0722-510.178; 0730.654.173

Comuna Sânpaul – (în maghiară: Kerelőszentpál, în germană: Paulsdorf) – prima atestare a localităţii este din 1332, sub numele de San Paulo în inscriptele papale. Comuna Sâmpaul are în administrare următoarele sate: Sânpaul, Chirileu, Dileu-Nou, Sînmarghita, Valea-Izvoarelor; pe o suprafaţă de 4653 ha, cu 4099 de locuitori, comuna are 5 gradiniţe şi 5 şcoli.

Teritoriul comunei şi satul Sânpaul – centru de comună – sunt traversate de drumul naţional DN 15 (E60) şi de calea ferată normală Războieni – Târgu Mureş – Deda. Teritoriul comunei se învecinează la nord cu comunele Ogra, Band şi Ungheni, la est cu comuna Ungheni, la sud cu comuna Mica, iar la vest cu comuna Ogra.

Îndeletnicirile principale ale zonei sunt: creşterea animalelor care este cea mai importantă, axată în special pe bovine şi ovine; activităţile forestiere sunt şi ele dezvoltate precum şi sectorul de agrement vânătoarea (în special mistreţi).

Comuna este îmbelşugată de cultură şi tradiţii: la sfârşitul lunii iunie, de sărbătoarea Sf. Apostoli Petru şi Pavel, se organizează Zilele comunei Sânpaul, manifestări care reunesc fii satelor şi locuitorii comunei. În cadrul acestor manifestări se organizează spectacole cultural-artistice precum şi activităţi sportive.

website: http://www.primariasinpaul.ro