Asociatia GAL Podisul Tarnavelor
  • Phone: 0722-510.178; 0730.654.173

Comuna Adămuş  – (în dialectul săsesc Adamesch, în germană Adamesch, Adam, în maghiară Ádámos) este atestată documentar în anul 1405 şi este situată pe râul Târnava Mică,  la 4 km de Târnăveni pe DJ 117. Comuna Adămuş este limitrofă la nord-est cu municipiul Târnăveni, iar la sud-vest cu judeţul Alba – comuna Cetatea de Baltă.
Suprafaţa comunei este de 8 119 ha. Satele componente ale comunei Adamuş sunt: Adamuş; Corneşti; Crăieşti; Dâmbu; Chincius; Herepea. Comuna Adamuş are  4 grădiniţe; şcoli primare cu clasele 1-4: 4 clădiri şi şcoli generale cu clasele I-VIII: 4 clădiri.
Principalele activităţi economice ale locuitorilor comunei Adamuş au la bază agricultura, activităţi industriale/depozitare, comerţ, administraţie şi prestări servicii. Tradiţiile comunei sunt în principal legate de activităţile zilnice ale locuitorilor, şi cum viticultura a scazut în ultimii ani şi populaţia ramasă este îmbătrânită se impune o strategie de reabilitare a plantatiilor viticole si de stimulare a tinerilor sa se stabileasca in aceasta comuna cu traditie. În zonă este reprezentativă arhitectura populară, în cea mai mare parte realizată din lemn.

website: http://www.primariaadamus.ro/